به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ الیخیو توریس گارسیا افزود: مارکز میگفت آرشیوش حاوی دستنوشتههایش است و اگر در کلمبیا بماند از بین خواهد رفت. این آرشیو برای مارکز حکم گنج را داشت چراکه شامل ۴۰ صندوق، ۱۰ کتاب و دستنوشته رمان "صد سال تنهایی" بود که در طول ۵۰ سال گردآوری شده بود.
او افزود: مکزیک و کلمبیا از اینکه این آرشیو به آمریکا فرستاده شد راضی نبودند؛ برای اینکه مکزیک از مارکز حمایت کرد و کلمبیا کشورش بود. این کار مارکز باعث دلخوری این دو کشور شد.
وی در ادامه گفت: هرچند آمریکا به خاطر دوستی و ارتباط مارکز با فیدل کاسترو مانع ورود او به این کشور شده بود اما او به دوستیها بیش از روابط سیاسی اهمیت میداد و به همین خاطر آرشیوش را برای دانشگاه تگزاس آمریکا فرستاد تا در آنجا نگهداری شود.
الیخیو توریس گارسیا درباره مارکز گفت: گابو ترس شدیدی از پرواز داشت. ۲۰ سال پیش در یک بعدازظهر میخواست سوار هواپیما شود. دستنوشته رمان "ژنرال در هزارتوی خود" را به من داد که درباره سیمون بولیوار رهبر آزادیخواه آمریکای لاتین بود. به من گفت هر وقت سوار هواپیما شدم و به مکزیک رفتم این دستنوشتهها را پاره کن و دور بینداز. اما نه من دستنوشته را پاره کردم و نه مارکز در هواپیما مرد.
به گزارش طریق الاخبار، او همچنین با اشاره به مرگ مارکز گفت: گابو کنار عزیزانش در روز ۱۷ آوریل ۲۰۱۴ از جهان رفت. فرزندان و همسرش و همچنین دوست عکاسش گیرمو آنجلو حضور داشتند. گابو چهره آرام و دلانگیزی داشت. آنجلو او را بوسید. مرسدس، همسر مارکز، به همه گفت: «هیچکس گریه نکند!»
نظر شما